Pagar Võtaks

Ökotoit – 5 pohjust miks seda süüa

Ökotoit ja ökotoodete tarbimine on viimastel aastatel oluliselt kasvanud. Miks eelistab üha rohkem inimesi ökotoitu?
Toome välja 5 peamist põhjust:

1. Ökotoit on puhas

See tähendab, et orgaanilistest koostisosadest valmistatud toit ei sisalda kunstlikke värvi-ja säilitusained. Mahepõllumajanduses ei kasutata organismile ohtlikke pestitsiide, ega teisi mürkaineid. Ökotoit on kasulik, sest seda süües on võimalik vähendada toksiinide ja allergeenideosakaalu organismis. Organismi puhastamine parandab tervist, tuju ja ka välimust!

ökotoit

2. Ökotoit on GMO vaba!


Paljud tänapäeva toiduained on geneetiliselt muundatud. Geneetiliselt muundatud (GM) toit on selline, mis sisaldab geneetiliselt muundatud organisme (GMO) või on neist tehtud. Geneetiliselt muundatud organismid on igasugused taimed, loomad ja mikroorganismid, kuhu geenitehnoloogilisi võtteid kasutades on sisse viidud geenid, mida neis looduslikul teel esineda ei saa. Ökosertifikaadiga toitudes ei ole lubatud geneetiliselt muundatud organisme kasutada. See tähendab, et mahetalunik ei saa istutada GMO-seemneid, ega toita loomi GMO toiduga. Ökotoit on naturaalne.

3. Ökotoit on toitaineterikkam.

Mahetoidus on tavatoidust enam mineraalaineid, rohkesti vitamiine ja antioksüdante. Kuigi tavateraviljas on proteiini rohkem, on maheteraviljast saadav proteiin kõrgema kvaliteediga. Orgaaniliselt kasvatatud vili, köögi-ja puuviljad ning teised saadused kasvavad naturaalsel pinnasel ehk tervislikumal mullal, mille tõttu sisaldavad nad rohkem organismile vajalikke mineraalaineid, vitamiine ja ensüüme. Kui keha mineraalainete ja vitamiinide vajadus on kaetud, on inimene tervem ja rõõmsam, lisaks aitab see kaasa organismi kiiremale ja loomulikule seedeprotsessile. Uuringud on näidanud, et ökoloogiline- ehk mahetoit soodustab immuunsussüsteemi ja aitab organismil ennetada haigusi.

ökotoit, Sepik peedi ja tüümianiga ÖKO

4. Kõige looduslikum tootmisviis

Ökoloogiline põllumajandus on kõige looduslikum tootmisviis, mis põhineb tasakaalustatud aineringlusel ja kohalikel taastuvatel varudel. Taimekasvatuses kasutavad mahetalunikud vaid orgaanilisi väetisi ja taimekahjustajate levikut tõkestatakse looduslike vahenditega, millest ei jää taimedesse kahjulikke jääke.

5. Ökotoit on maitsvam.

Kvaliteetne ja puhas tooraine tagab parema maitsega toidud. Pagar Võtaks pagarikojas kasutame vaid puhast ehk ökosertifikaadiga toorainet, kuna meie eesmärk on valmistada nii häid pagaritooteid, mida ka pagar ise süüa sooviks.

ökotoit, napoleonikook öko

Puhas on parem – Pagar Võtaks!